Hoe maak je een film?
Wil u een film laten maken en heeft u hier hulp bij nodig? Yannick Hilger is ervaren in het produceren van films. Als filmproducent is er ervaring opgedaan in verschillende producties. We bieden hulp op alle vlakken; van begin tot eind. Als u zelf al begonnen bent met het maken van een film, kunnen we ook bijspringen als u een specifieke vraag heeft. Wellicht heeft u bijvoorbeeld nog hulp nodig bij de marketing of verspreiding van de film? Want hoe maakt u een film?

Verschillende fases in beeld
Het produceren van een film bestaat uit een aantal fases. We leggen u graag uit hoe Yannick Hilger die fases doorloopt om de beste film te maken voor de klant.

Creatiefase
Meestal begint het maken van een film met een creatief idee. Dit kan een globaal of kort opgeschreven idee zijn. Wanneer in een paar zinnen wordt uitgelegd wat het filmverhaal inhoudt, wordt dit ook wel synopsis genoemd. Het verhaal van de film die gemaakt moet worden, kan ook al heel concreet zijn. Waar u zich ook bevindt in de creatiefase; Yannick Hilger helpt u graag bij het vervolg.

Preproductie
In de preproductiefase wordt de fundering gelegd voor de uiteindelijke opnames van de film. De visie van de regisseur is hierbij doorslaggevend. Dit wordt zichtbaar in het projectplan. In de preproductiefase wordt een concept bepaald, doelen gesteld, een crew samengesteld, de cast bepaald, worden locaties gezocht, vergunningen geregeld, props verzameld (benodigdheden) en niet te vergeten het eten, drinken en bijvoorbeeld overnachtingen worden georganiseerd Heeft er iemand gedacht aan de Gaffa Tape?

Opnames
De lengte van de fase waarin de film wordt gedraaid, verschilt per film. Uiteraard is dit afhankelijk van de duur van de film die geproduceerd wordt. Tijdens deze fase is er een aantal zaken erg belangrijk: het productieteam, de faciliteiten en voorzieningen en de marketing. Communicatie is hierbij belangrijk. Yannick Hilger ondersteunt daarbij.

Postproductie
Na de opnames, duiken de regisseur en de editor(s) de montageruimte in. De beste takes worden geselecteerd en aan elkaar gemonteerd. Dit verhaal wordt opgeleverd aan de componist en sounddesigner. Zij zorgen voor muziek en geluid ‘onder’ de film. Ons VFX team past digitale video effecten toe, wanneer dit nodig blijkt. Aan het eind van deze fase wordt een evaluatie gepland. De puntjes op de ‘i’, zodat de première gepland kan worden!

Première
De film kan worden getoond! Hét moment waar het productieteam zo lang naar uit heeft gekeken. Voor een filmpremière zijn zaken als locatie belangrijk, festiviteiten, muziek, marketing, media en een host. Yannick Hilger faciliteert dit en neemt dit geheel van u over. Geniet van de film! Wil u een film maken? Yannick Hilger zorgt samen met u voor een fantastisch eindresultaat!

Voorbeelden:

Projectmanagement PEER

PEER:

Beste Vrienden: